Снимка БулфотоПо повод запитвания от журналисти ви уведомяваме, че под ръководството

...
Снимка БулфотоПо повод запитвания от журналисти ви уведомяваме, че под ръководството
Коментари Харесай

Мъж с психични проблеми е заподозрян за пожара в Хасковско

Снимка Булфото

По мотив запитвания от публицисти ви уведомяваме, че под ръководството на Районна прокуратура-Хасково се правят процесуално-следствени дейности,свързани с зародилия на 12.08.2019 година пожар сред с. Родопи, с. Брягово и с. Любеново, обл. Хасково.

До момента е открито, че в началото огънят е тръгнал от нерегламентирано бунище в покрайнините на с. Брягово, обл. Хасково, където в издълбана яма били запалени облекла, изхвърлени от 39-годишния А.Н. Впоследствие пламъците били угасени от непосредствен на А.Н., само че сметищните боклуци траяли да тлеят и от вятъра пожарът се е увеличен към с. Любеново и с.Родопи, обл. Хасково. Евентуалният причинител А.Н., на 39 година, е настанен в болнично заведение за проучване на здравословното му положение. Той не е осъждан и не е престъпно проявен, цитира вести.бг.

Под управлението на Районна прокуратура-Хасково не престават процесуално-следствените дейности по  образуваното досъдебно произвеждане за закононарушение по член 331 алинея 1 във вр. член 330 алинея 1. от Наказателния кодекс -  за това, че по несъобразителност е разпален непознат парцел, в резултат на което на 12.08.2019 година е зародил пожар в горски и аграрни земи сред с. Родопи, с. Брягово и с. Любеново, обл. Хасково, като занапред ще се обяснява какви са нанесените вреди. До момента е открито, че пожарът е обхванал към 8 000 дка площи, от които към 4 000 дка са тревни площи, а останалите горски територии.  Огънят е локализиран и следва да бъде осъществен оглед, както и да бъдат назначени пожаро-техническа и оценъчна експертизи и други Няма заплаха за жителите и къщите в трите села, около които се е популяризирал пожара.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР